Spor

Jeg mærker det som en sammentrækning i højre side af mellemgulvet, og lammelsen sætter øjeblikkeligt ind. Det suser i mine ører. Han er her. Skriget bliver kvalt og rædsel overvælder mig. Mine ben holdes fast. Stærke hænder på mine lægge. Jeg skriger: “Væk mig! Han er her!”

At have seksuelle overgreb med sig i bagagen, sætter sine spor. Gentagne mareridt med karakter af flashback’s, er blot ét. Et spor som har forfulgt mig livet igennem. Selvom en del af mig ved at det er et mareridt, er rædslen ikke til at komme uden om. Og natten forfølger mig altid dagen derpå.
Senfølger er mange ting. Det sætter sine spor.

I onsdags pløjede jeg konturerne til det som med tiden kan blive et parallelspor. En ny vej i terrænet. Jeg tror aldrig jeg helt slipper af med følgerne af det jeg har været igennem, men jeg er begyndt at tro på, at jeg selv kan være med til at skabe nye spor. Nye veje. Flere valg.
I onsdags deltog jeg for første gang i et cafémøde, arrangeret af foreningen Spor. Og for første gang i mit liv, følte jeg mig set, rummet, favnet og velkommen med alt hvad der er mig. Jeg oplevede at kunne få lov at være præcis som jeg er. Hvis behovet havde været at sidde stille i et hjørne uden at sige noget, ville det have været helt ok. Det mærkede jeg. Og måske netop derfor blev det ikke et behov. Men at mærke at man er velkommen, og at ingen stiller spørgsmål til hvem man er, eller hvorfor man er (der) er unikt og vanvittigt trygt. Jeg følte mig ikke fremmed, på trods af at jeg faktisk ikke rigtigt kendte nogen (på nær én: du ved hvem du er ❤ )

Jeg deltog også i Synlighedsdagen tidligere på året, men kom efterfølgende til at føle mig ensom. Måske var det for stort. Måske var det bare for overvældende . Måske var det et nødvendigt første skridt.
I onsdags var det helt helt anderledes. Trygt, rart, som at finde sit kobbel efter at have fulgt sporene i sneen i årevis. Som at have indhentet flokken ❤

Jeg har mange skridt at gå endnu. Sporet er blot en kontur. Stien stadig et virvar af rødder og nedfaldne grene. Men jeg tror på at sporet langsomt vil tage form.
Ting tar’ den tid ting tar’. Og jeg stoler på processen (som mit Vidne har sagt en milliard gange at jeg skulle). Jeg tror jeg har været nødt til at gå den vej jeg har gået. Jeg kunne ikke have taget det skridt ud i det ukendte for 4 år siden, da jeg startede i terapi. Jeg har haft – og har – brug for processen og mit Vidne ved min side. Jeg har haft brug for stilheden og trygheden og rummeligheden. Jeg har haft brug for den sunde forældrefigur, som nænsomt har kunnet være med mig i det mørkeste, det skammeligste og allermest smertefulde. Jeg har haft brug for et vidne til mine mareridt, for at kunne mærke hvor de ender og begynder.
Og det er jo blot én vej af mange. Et uendeligt stisystem.
Jeg tror vi alle har hver vores vej at gå. Og for nogen af os, samles sporene i et favntag ❤

Du havde mareridt, siger hun og jeg drager et lettelsens suk. Jeg er vågen. Jeg er voksen. Jeg er her.

310216_228115607240585_6841629_n

Meld dig ind som medlem eller støttemedlem i Spor!
Som bruger- og interesseorganisation er det Spors opgave at varetage senfølgeramte voksnes interesser. Vi er pt. godt 200 medlemmer incl. støttemedlemmer og kollektive medlemmer. Men vi har et overvældende potentiale:
Mere end 250.000 voksne danskere lever med senfølger af seksuelle overgreb
De langsigtede konsekvenser af seksuelle overgreb i barndommen et område som er stærkt underprioteret fra politisk hold. Hvor er sammenhængen mellem problemets omfanget og indsatsens størrelse? Hvornår vælger politikerne at se på det store billede, frem for at lave lappeløsning på lappeløsning? Hvor er visionerne?
For at kunne lægge politisk pres på beslutningstagerne, er vi nødt til at have en stærk interesseorganisation. Så meld dig ind som medlem eller støttemedlem nu!
Medlem
Dette medlemskab er for dig, der selv har været udsat for overgreb. Det koster 90 kr. om året. Som medlem får du adgang til det lukkede debatforum på Spors hjemmeside.
Støttemedlem
Hvis du er pårørende til et menneske, der har været udsat for seksuelle overgreb eller vil du bare gerne støtte et godt formål, så kan du tegne et støtte- medlemskab. Det koster 90 kr. om året.
Kollektivt medlem
Denne type medlemskab er henvendt til arbejdspladser, foreninger, organisationer, skoler, bosteder og andre institutioner. Det koster 250 kr. om året.
Indmeldelse
Ønsker du at betale med MobilePay eller bankoverførsel skal du melde dig ind via landsforeningen-spor.dk/indmeldelse.aspx#.Vji9K9Ive9I.
Ønsker du at betale med betalingskort skal du melde dig ind via https://flexbillet.dk/…/9414213235481208db601b1e4…/register/

2 tanker omkring “Spor

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.